divendres, 29 de juny de 2012

En Tomàs i les cabretes


Ahir, el gran Tomàs Molina ens va delectar amb un magnífic reportatge sobre l'elaboració de la girella, un embotit pallarès que, per si no ho sabíeu, està fet amb carn de xai. El trempat del Toni Nadal ens va fer una demostració de la seva habilitat de mocadera. Per acabar d'embrutar el cel pirinenc amb la baluerna voladora (l'helicòpter de l'Espai Terra), no se'ls vaocórrer res més, ai las!, que empaitar un ramat de daines. Collons, vaig dir-me sorprès, al Tomàs li patina la neurona! Ell, gran defensor dels animals i el seu hàbitat encalçant cabres? Ell, a qui li agraden les fotografies d'insectes i granotes follant alegrement, espantant pobres banyuts pels prats? Ell, que sempre ens renya perquè molestem els animalons en plena trempera amb les nostres fotografies (encara que després les publiqui)? Tomàs, el Toni te l'ha jugada!
A partir del minut 12'00" del vídeo podreu veure les imatges espectaculars de com la ferralla sorollosa fa córrer muntanya avall, amb habilitat de pastor, el ramat de daines. Amic Tomàs: una mica de coherència i menys papanateria!

Vídeo del programa.