dimarts, 5 de juny del 2012

L’eficàcia policial

Fa un dies que va fent tombarelles la notícia que figura al marge. La policia ha trigat 13 anys a descobrir-los: cobraven la pensió d’un  home mort el 1998, 137 mil euros en total. Realment, aquesta quantitat dividida pels anys no és cap bestiesa. Es pot dir que el matrimoni acusat ha estat, en línia amb la tendència actual, auster en la seva estafa. I els han detingut, poca broma amb aquest final. Una detenció porta prou problemes com per no desitjar-la, i és prou seriosa com perquè l’autoritat competent se’n plantegi l’aplicació.

En canvi, quatre pencos es mengen tranquil·lament 24 mil milions i no passa res, la Hisenda pública retalla a tort i a dret i tapa el forat amb impunitat diürna, que ni se n’amaguen, conxo! La quantitat estafada pel matrimoni cervellonenc és el 0,00000570833% del que Bankia ha estafat al país: la pena que correspongui a J.P.A.R.L. i M.E.T.P. serà proporcional a la que s’enduguin els responsables del bunyol bancari?
El meu avi em deia: “si estafes poc, ets un delinqüent; però si estafes molt, seràs un geni”. De moment, no hem vist cap mosso, ni cap altra autoritat competent, per les oficines de Bankia.