dimarts, 20 de novembre del 2012

Potser més rigor en els detalls?


Avui, en connectar amb Google, veig que la seva capçalera anuncia el “Dia Universal de l’Infant”. Immediatament, em ve a la memòria la cara ovoide de l’amic Tomàs Molina i me’n vaig al web de TV3 per recordar el programa d’ahir i, efectivament: ens anunciava “escombrant cap a casa” el “Dia Mundial de la televisió”. Bé, no sé què és més important, però sembla que els infants haurien de merèixer una mica d’atenció en un programa que es diu “Espai Terra”. I no solament això; mentre que en la imatge de TV3 apareix ben clar i net el 20 de novembre com a data del dia de la TV, en el document de les Nacions Unides hi surt el 21 de novembre. Per tant, un error en les dates i un altre d’avaluació en la importància o rellevància de les dues celebracions. Per acabar-ho d’adobar, en una de les fotografies, la que envia l’espectadora Anna Mora, apareix el magnífic castell d’Orís, amb accent a la “i”; i en canvia el Tomàs ens presenta el castell d’Òris, així, amb accent a la “o”.
Ja sé que són detalls, però tot contrasta amb les paraules del principi del programa amb les quals el senyor Molina despatxa una lleu disculpa per l’error en les pluges que van assolar les terres de l’Ebre el dia abans. Mira, a mi els detalls em perden i penso que si mostrem poc rigor amb ells, què ens passarà amb el gruix d’una previsió?
Penso que potser si prestéssim més atenció a allò que no té importància (o sí), potser no l’espifiaríem tant en coses que sí que són molt importants per la vida i el quefer de les persones.