dimarts, 22 de maig del 2012

La renda de tots


Fa dies que van apareixent notícies de que tal o qual pagament es farà segons la renda de cadascú, de manera que la contribució al bé global sigui justa i segons les possibilitats que un hom tingui. Algú a pensat en el què això significa per la confidencialitat del patrimoni i els ingressos de tothom?
Cal observar que pagar segons la renda significa que, qui ha de fer de recaptador, ha de conèixer la nostra renda per tal de poder efectuar la liquidació. En definitiva, l’escola, la guarderia, els farmacèutics que visitem, sabran quin és el nostre nivell de renda. Mira que bé! Algú hi ha pensat de veres? Quin trànsit de compra-venda de dades hi pot haver? Quan l’Administració no és el liquidador aquesta dada es converteix en una xifra pública, o gairebé.
Mesells com som, engorjats a la crisi, els poders públics aprofiten per colar-nos amb un embut enorme, com si fóssim ànecs destinats al foie, altres retallades més subtils: les dels nostres drets individuals. A més d’un policia al menjador, ara ens hi posaran un inspector d’hisenda.