flagel de periodistes i mitjans; tralla de polítics, martell d'hipòcrites i mentiders; fornal d'idees emprenyadores... el poema.
divendres, 10 de maig del 2013
La cuina altra vegada
L’entrevista que fa Lourdes López al xef Jordi Cruz
(La Vanguardia digital, 10/05/2013) és per sucar-hi pa. La primera pregunta ja
predisposa a l’anàlisi: “Creu, com
apunten altres cuiners, que el país no aprofita prou aquest gran actiu (la
cuina catalana) per potenciar-nos i
sortir de la crisi?”. Sortir del merder per la porta de la cuina? La
paràbola no està malament: sona a tocata i fuga. El bon xef, naturalment, hi
està d’acord i ho rebla dient que no es recolza prou aquesta activitat. No
voldria pas fer demagògia, però de veres que em costa capir com es pot arreglar
la situació actual a base de menús. I com que suposo que entrevistat i
entrevistadora parlen de la cuina de les estrelles encara entenc menys com es
té la barra de demanar més recolzament. Quan un sector parla de “ser recolzat”
és per a evitar parlar de diners, una paraula massa plebea, i no veig com
hauríem de dedicar recursos públics a promocionar una activitat dedicada al
luxe, un luxe reservat a poquets perquè un menú a 165 € ha de donar per a molt.
I si no és així, que s’ho facin mirar perquè el què necessiten és un bon
administrador, no pas “ser recolzat”.