dilluns, 29 d’agost del 2016

D’Ovidi Montllor a Pau Llonch

Hi ha gent amb un pensament clarivident que a voltes, poques, deixen anar frases que es converteixen en lemes, en principis ètics, en proclames que resisteixen el pas del temps. És el cas de l’Ovidi Montllor quan va dir que “els que no volen que es parli, es pensi o s’escrigui en català són els mateixos que no volen que es parli, s’escrigui o es pensi”. És una frase sense adjectius, que solament constata una realitat poc discutible i universal. I és que d’homes com l’Ovidi “se n’han parit ben pocs” (plagio Estellés).
El que si hi ha són personatges que diuen parides perquè no tenen cap mena de capacitat d’imaginar un pensament propi. I és així com individus inerts, com el tal Pau Llonch (Militant de la Crida per Sabadell) que, erigint-se en àrbitre de l’ètica universal deixa anar perles com aquesta: “els que s’indignen pel burquini són els mateixos integristes que ens miren malament als que anem despullats a la platja” i es queda tant ample. Així, ell hi afegeix l’adjectiu “integristes”, cosa que ja invalida la frase. Així, a mi el burquini ni m’indigna ni em deixa d’indignar, però crec que és una altra expressió del domini que els homes musulmans volen exercir sobre les seves (i aviat les nostres) dones, dictant-los com s’han de vestir, o millor, com NO s’han de vestir. Però no em molesta en absolut veure algú despullat a la platja; gens ni mica, i menys un tipus tan ben plantat com sembla el tal Llonch. Per tant, m’emprenya que paios amb una intel·ligència precària em diguin intolerant i integrista només perquè penso diferent d’ell, cosa que demostra la seva estultícia ètica.
Benvolgut Llonch, un dels mals de la nostra societat és que de personatges com tu se’n pareixen tots els dies, tants que n’hi ha fins a les escombraries (ha, ha, ha...! ara he fet un “xist”).