dimarts, 12 de gener del 2010

La ploma d'en Baltasar

Ai Baltasar, Baltasar! Al conseller Baltasar se li veu la ploma! Primer va clamar que havia estat un llamp el culpable de l'incendi dels Ports. Amb les presses i la pressió, aquest fill de la bonica comarca del Barcelonès, es va precipitar i ara, aquell llamp li cau a la "closca pelada dels imbècils", que deia el poeta.
Ara els Mossos, a les odres dels seus companys Saura i Boada, li han esguerrat la plana: el foc va ser provocat, sinó intencionat. Una jutgessa mesella n'ha descobert els autors i, aixecat el secret del sumari ha revelat, a més, que els bombers ja havien emès el seu propi informe on arribaven a la mateixa conclusió; i d'això en fa quatre mesos!
Que una bona persona, benpensant i confiada, com el Conseller Baltasar no sabés que els mossos estan investigant aquells fets... que passi!; que tingués notícia de les conclusions per la premsa... béééé! Ara, que en quatre mesos no s'hagués llegit el que havien escrit els bombers, això ja és pixar-se'ns a la boca!
Al primer ministre d'Irlanda del Nord li han crescut banyes i ha dimitit; les hi ha endinyat la seva catòlica esposa. A n'ell, si tot això és veritat, les hi ha clavat el tripartit. Potser que comenci a plegar els arbrets.
Jo, com que no m'agrada fer sang, ho deixo en una ploma incipient que espero que no es solidifiqui.