dilluns, 25 de juny del 2012

La frustració del Conseller Pelegrí


A la Vanguardia del dissabte 23 de juny, vigília de sant Joan, el  conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Pelegrí i Aixut, diu que (sic): “Investigar les caixes crearà frustració”. Ho diu com si fos una mala experiència, això de la frustració, però no té raó. La frustració és bona per quan ens aboca a la revisió i correcció dels errors, i horrors, comesos. Frustrant és no conèixer què ha passat i qui en són els responsables, veure com un dia rere l’altre sapastres amb barret s’enduen els diners del poble en forma de sous i pensions indecents.
No aclareix per qui serà frustrant, però suposant que ho sigui per la ciutadania, hauria de saber que ja som grandets, que sabem destriar el gra de la palla i que ell no és qui per donar-nos lliçons saberudes. Només cal llegir que, preguntat sobre la posició de Josep M. Vila d’Abadal, aquest tampoc s’escapa de la seva sapiència consellera i li etziba (sic): “...el que ha de fer és treballar pel bé del partit”. S’ensuma, com en d’altres membres d’Unió, un cert tuf paternalista, una tendència a considerar inferiors als ciutadans i la pretensió de “protegir-los” de certs debats. Vosaltres treballeu i calleu que nosaltres governarem, semblen dir-nos.
Què vol dir “treballar pel bé del partit” o que “crearà frustració” segons el Conseller?, doncs això: treballar i callar. No anem bé Pelegrí i Aixut, no anem bé.