divendres, 27 de juny del 2014

Ada Colau, estàs a favor o en contra de la independència de Catalunya?

Diu n'Ada Colau (Ara, 27.06.2014) parlant del seu partit Guanyem Barcelona: "Recordem que fem una proposta a nivell municipal i aquesta no és la nostra prioritat [referint-se al la independència]. Som un espai transversal, molt plural. No hem abordat aquest debat".
N'Ada Colau parla de participació ciutadana, de processos des de baix, de mobilitzar els ciutadans. Pregunta: i què carai són doncs l'ANC, Òmnium, les grans manifestacions de l'11 de setembre? No són moviments ciutadans? Diuen que (Ara, 26.06.2014) “esquiven el debat sobre el 9-N perquè són ‘plurals’”. No, no són plurals? Si quedem que sí, que ho són, pregunta: com és que el moviment que propugna (Guanyem Barcelona) no té com a prioritat pronunciar-se sobre el procés, com és que no han abordat aquest tema? Amb què quedem, n'Ada, hem de recolzar la política impulsada des de baix o no? O és que n'Ada només impulsarà els moviments populars que proposi ella?
De salvapàtries, benvolguda Colau, ens en sobren i de gent que ens ven motos n'estem farts. Més coherència, menys papus, menys xerrameca assembleària: de polítics que ens diuen que els dolents són els altres n’hi ha per parar un tren. La independència és un procés transversal i popular que ha empès polítics com Mas a recollir el mandat del poble. Potser és més demòcrata Mas que no pas Colau? Doncs mira, potser sí.
Jo no demano a Ada Colau que sigui independentista (ara s'afanya a dir que votarà si-si), però sí que es pronunciï... Però clar, prendre postura, ser transparent, decidir-se, vol dir perdre possibles votants i dinerons. A l’era hi ha pols, Ada, perquè el vent bufa quan vol, no es pot prohibir la pols, no es pot aturar la tramuntana. I ara bufa independència, què hi farem.