divendres, 11 de maig del 2012

La moda de les nenes


Les dues nenes que es veuen a la fotografia apareixen a la pàgina 3 de Viure de La Vanguardia del dia 7 de maig. Totes dues ballen a la Feria de Abril de Barcelona. Deixant a part que estan extraordinàriament primes, van vestides i pintades com si fossin dones de 25 anys. La seva actitud, en la imatge fixa, no és gens infantil i fa pensar en posats adults. A sota, una reproducció sencera de la pàgina 10 del Viure del 9 de maig. La periodista escriu i il·lustra un reportatge sobre les creacions de marques reconegudes destinades a nenes.
Em produeix calfreds el tractament que es fa d’aquest tema, la moda de les nenes, als mitjans: una frivolitat irresponsable. Nenes convertides en dones seductores, sexis, atractives... Em sembla tot d’una ètica dubtosa i d’una perversitat social considerable.
Curiosament són les mares, dones, les qui guarneixen així les seves filles, i són dones les que publiquen articles com el que m’ocupa. Periodistes, dones que, sense cap rubor, avui fan propaganda d’aquestes moneries i demà aixequen el crit al cel per la utilització barroera de la feminitat.
A voltes les dones, algunes, pontifiquen de que els homes anem despistats pel món, però vist això no sé qui necessita la brúixola. Més quan un hom llegeix (sic): “...hi ha els regals de cosmètica, que prometen anar en auge. Com a exemple, l’última moda en festes temàtiques per a nenes és celebrar-les en un spa”.
Époustouflant, que diria aquell. Penós, diria jo.