dimarts, 15 de desembre del 2009

La solitud del govern

.
A la pàgina 18 d'aquest diari, del diumenge dia 13 d'enguany, diada de santa Llúcia, patrona de les modistes i 82è aniversari de la meva mare, es pot contemplar una fotografia el peu de la qual diu (sic): “Los principales alcaldes del PSC se concentraron ayer frente al Parlament”. Al subtítol de la notícia hi diu (sic): “Los socialistas reúnen simbólicamente a sus alcaldes frente al Parlament en defensa del Estatut”.
La fotografia és curiosa: a la primera fila es veu un colla de persones, la majoria amb les mans damunt dels genitals. Darrera els arbres despullats donen un fons de misèria hivernal constatable, deixant veure al seu darrere la façana nua i freda de la primera institució de país. És la imatge de la por i la desolació, de la solitud més pura, del desafecte dels polítics pel poble. En definitiva, fan pena. Per a ells, sembla el "jorn dels miserables".

Aquesta opinió ha estat publicada a La Vanguardia, a la secció de Cartes al Director que trobareu, un xic modificat a http://www.lavanguardia.es/premium/epaper/20091215/53845271998.html. Fa referència a aquesta fotografia tant eloqüent dels nostres benaurats polítics del PSC.