dilluns, 14 de març del 2016

Pere Escobar, dit el bocamoll

Ja fa temps que em queixo del periodisme esportiu de casa nostra, tan dels mitjans privats com públics, perquè està format per un grup endogàmic que fa olor de naftalina. Creguts, s’escolten a ells mateixos i es creuen amb el dret d’esmicolar la vida de qualsevol esportista, especulant fins a límits que fan vergonya. Josep Piqué va aparèixer amb una arma nova a les xarxes socials: Periscope, una aplicació que permet emetre vídeo en directe. Immediatament, la troupe de periodistes del país es va posar en peu de guerra i va criticar, amb més o menys contundència i mala baba, el jugador i la seva joguina. La lliga de futbol professional va sortir al camp tot dient que potser regularien l’ús de l’eina. Avui, a CatRàdio, la troupe deia que la qualitat i el contingut del Periscope piquenià, deixaven molt a desitjar, mentre una “enquesta” de pissarrí els contradeia amb el 97% d’acceptació del sistema.
Es colmo va ser quan, vaig sentir el crac del Pere Escobar tractar Piqué de “niñato” i bramant indignat i fora de sí contra el jugador i el seu invent. Certament, Escobar és el paradigma del periodista infernal, de la persona que fa del dret a informar una cambra de tortura i una befa del periodisme d’altura. Jo, si fos del Piqué, no li concediria mai més cap entrevista ni que fos per mal de morir. Escobar dóna la pauta del perquè els esportistes siguin cada vegada menys empàtics amb els periodistes, que insulten i menyspreen a tothom qui no els dóna una exclusiva. Molts periodistes s’han aixecat  en so de guerra contra Periscope excepte en Puyal. Ell i el seu equip, en lloc de posar-se de cul a la tecnologia, carrega l’aplicació a la motxilla i la incorpora a les transmissions en una mostra d’intel·ligència, inèdita entre les altres patums: que n’aprenguin!
A la penya dels periodistes esportius, faltats d’imaginació,  els fa por perdre la feina i clamen contra els “niñatos” espavilats que els castiguen per la seva mala praxi, i s’espavilen per dominar la seva vida en els mitjans. Benvolgut Escobar, ja pots anar cridant que hi ha ous a vendre... que fas tard.