dimarts, 26 de gener del 2016

D’on no n’hi ha no en raja

Ja fa uns dies uns nois molt simpàtics, que fan un programa que es diu “El matí i la mare que el va parir”, no sabien massa què fer per omplir la graella i no se’ls va ocórrer altra cosa que telefonar el President del Gobierno Mariano Rajoy. Curiosament van aconseguir parlar-hi i es van fer passar pel President Puigdemont. Aquesta mena de periodisme foteta, fluix i mandrós em té corsecat.
No són els primers ni els únics, aquests barbamecs de Ràdio Flaixbac. A CatRàdio també n’han fet ús telefonant a ministeris, conselleries i oients despistats. La falta d’intel·ligència i el poc respecte que demostren aquesta mena de grolleries, denoten que d’on no n’hi ha no en raja. El qui rep la trucada està en absoluta indefensió i pot dir coses que en condicions d’igualtat mai no diria. És més: la víctima pot expressar opinions que la posin en greus problemes personals.
No és tan sols la víctima que en pot rebre conseqüències funestes. Les persones encarregades de filtrar les trucades del Presidente segur que van rebre un bon clatellot, si és que algun no s’hi va jugar la feina. Suggeriria als radiofonistes que es dediquen a fer brometes per telèfon que s’ho pensin bé i, sobretot, que imaginin espais més elaborats. Que jugar amb avantatge és de rucs i de covards.