dimarts, 16 de desembre del 2014

Nivellàs

Xavi Rosiñol es va superar ahir al programa “la Tribu” a Catalunya ràdio. Primer ens va oferir una entrevista amb un pàjaro, un delinqüent, un friki anomenat Dani “el rojo”. Una mena de penedit amb molta pelica a qui reien totes les gracietes. A mi no me’n va fer gaire de gràcia. Però el nivellàs va petar tos els mesuròmetres quan el locutor va presentar a bombo i plateret un estudi que afirma que els homes són més idiotes que les dones. Resulta que els homes som idiotes perquè “tenim tendència a assumir comportaments de risc innecessaris amb l’objectiu de fer el fanfarró”. Es veu que aquest gloriós estudi està basat en uns premis que no sé qui dona als que moren d’una manera més estúpida. S’han “estudiat” 318 casos, dels quals 282 estan protagonitzats per homes i això és suficient per afirmar que l’estupidesa masculina és més estúpida que la femenina. Com a exemple posen el d’un tipus que, volent fotografiar un paracaigudista, es va llençar ell també amb paracaigudes, però, entretingut en obtenir la millor imatge, va oblidar obrir el paracaigudes.
M’abstindré de fer qualsevol del miler de comentaris irònics i qualificaré l’estudi d’imbècil i els qui l’han dut a la ràdio de babaus. Si s’hagués fet en un ambient còmic, tot hauria quedat en brometa, tonta, però brometa. En haver insistit en la seriositat de la cosa, la notícia esdevé ridícula, innecessària i demostra una falta de rigor informatiu preocupant. Per sort, el psicòleg Andrés Cuartero va posar en dubte la cientificitat de tan assenyat estudi.
A voltes un es pregunta fins on pot arribar l’estupidesa humana: doncs fins a gosar dir que els homes són més estúpids que les dones perquè moren més estúpidament. Ho trobo d’un nivell que em fa tremolar les cames.