dijous, 26 de maig del 2011

El Garcia, els immigrants i la violència que predica

Vaig conèixer l’existència del senyor Xavier Garcia Albiol per l’agressió (la podeu veure, si voleu, a l’enllaç adjunt) a un militant socialista que protestava per la presència del senyor Acebes a Badalona; fins aleshores no en sabia ni un borrall. Ara, aquest pacífic i empàtic ciutadà, serà alcalde de la ciutat dels seus amors, la vol neta de tots aquells que no li agraden i ha fet unes declaracions on diu (sic):


Si jo sóc alcalde de Badalona, a les persones que creïn problemes de convivència se'ls retallaran els ajuts socials perquè marxin”, ha explicat Albiol. “S'ha de fer un esforç perquè no estiguin entre nosaltres”, ha insistit. Després, ha negat que l'origen sigui la causa d'aquest rebuig: “No assenyalem ningú per ser immigrant”. Tot i així, més tard ha insistit en la idea inicial: “No volem a qui ve a delinquir i a crear problemes”.

Em preocupa especialment l’expressió “perquè marxin”. Pregunto jo: on hauran de marxar? A la ciutat del costat, a trenta quilòmetres, a cent, al seu país? De quins mecanismes disposa el senyor Garcia per fer fora la gent del municipi? No es dona compte que passa la patata a l’alcalde d’una altra població? I si també és del PP? Estarà content de fer-li el favor?
No aprovo el bonisme multiculti de certs polítics que ens volen fer creure que la immigració és un bé de Déu i que solament ens deixa beneficis. S’haurien de preguntar, precisament, perquè el Garcia i l’Anglada tenen èxit amb aquests discursos i enfrontar la immigració amb la part més fosca que comporta.
Ara bé, no donem la culpa solament als polítics de l’ascensió de gent d’aquesta ideologia: em costa molt d’entendre que la gent es cregui que el senyor Garcia podrà complir aquestes paraules. L’alcalde pot fer moltes coses, però el seu poder és limitat, per sort.



També podeu llegir les declaracions a l'Ara.