dijous, 30 de juliol del 2020

1 de maig de 2020


Heu vist mai menjar una merla? Al jardí de casa hi ve cada estiu una parella i com que són uns animalons sociables, els pots observar amb facilitat. El mascle és ben negre i amb el bec groc; la femella és de color grisós amb taques negres.

Encara que són omnívores, crec que tenen predilecció pels cucs de terra. Arriben i es posen a terra i recorren la gespa a saltirons. De tan en tan, claven el bec a la terra i furguen per treure’n un cuc, que els surt sencer per llarg que sigui. Si no tenen altre remei, se’l mengen allà mateix, però si hi ha una superfície dura a prop, l’hi traslladen i se’l van cruspint a pessics. Tenen doncs una vista molt aguda i l’habilitat d’atrapar les seves víctimes senceres. Quan acaben el festí, a tornar-hi.

Com que les deixem menjar tranquil·les, algun dia, cap al tard, es posen damunt d’alguna branca ben alta del ginkgo biloba i ens refilen una bona estona. Si teniu temps, merla i jardí podeu gastar de confinament i mirar-vos-les, perquè com deia el meu sogre, hortolà de tota la vida, les merles són simpàtiques.