dimecres, 8 de juliol del 2015

Oh, Europa!

Encara que no ens ho sembli, Europa, la vella Europa, ens està donant una lliçó de política universal i ens senyala el camí als catalans. Amb tots els seus defectes, amb personatges no sempre edificants ni actituds i positures molt estètiques, se’ns mostra el nord. Europa brama, a catalans i espanyols, que tot, absolutament tot s’acaba negociant. Ho he vist ben clar en llegir unes paraules de la inefable Soraya Sáenz de Santamaria que publicava això en una piulada: “El resultat del referèndum a Grècia no canviarà les regles en el conjunt europeu, que regeixen per a tots”. Una estupidesa més del Gobierno de Rajoy, un president que ens ha demostrat no saber ni el deute del seu país.
I tant si canviaran les regles, és a dir la refotuda llei que tant defensen ella i el PP! Canviaran i ràpid. I si no canvien és igual. Europa sap que la qüestió grega és política, no és legal, i sap que qualsevol altra solució perjudicaria tant al conjunt dels països com a la pròpia Grècia. No Soraya: Europa no enviarà mai la guàrdia civil a “pacificar” la pàtria de Plató, no durà tot un poble a un Tribunal Constitucional ad hoc perquè li piqui la cresta. La voluntat d’un poble no es pot tòrcer i Europa ho sap. Milions de morts inútils són al pensament de tots aquests negociadors, de tots.
En canvi a España, ells, el PP i acòlits, tenen la raó la llei els recolza: són els vencedors. I així els anirà. Han de saber que Europa  mai no renunciarà a Catalunya, mai no deixarà la veu d’un poble sense resposta perquè sap que el cost és molt elevat. Els catalans hem de conèixer i aprofundir en les debilitats enormes de l’Estat espanyol, que rectifica avui sí demà també, segons els clatellots que els foten des de Brusel·les. Només hem d’estar decidits i ferms, com els grecs. Ni més ni menys. És així que guanyarem.