dimarts, 12 d’abril del 2011

El periodisme esportiu a TV3

Ja fa temps que penso que els periodistes esportius de TV3 i Catalunya Ràdio no m’agraden, però no sabia com expressar aquest sentiment. A ran de la lacònica entrevista del Jordi Grau al Pep Guardiola al final del partit contra l’UD Almeria, van sorgir una pila de comentaris. Per casualitat, al diari digital crònica.cat, vaig trobar l'opinió d’un lector que ho explica molt bé:

Xavi (Barcelona) - 07/04/2011 - 18:02 h
En general el nivell dels periodistes d'esports de TV3 és molt baix... molt. Fa molt temps que semblen una colla d'adolescents amb les hormones a flor de pell sospirant pel Pep i el Leo... i això ens fa ràbia fins i tot als culés. Com que ningú els ha parat els peus, cada cop se senten “més col·legues” de l’staff del barça... i com que son “taaaant col·legues” han traspassat la frontera del forofisme... Que si al·lusions constants al Madrid, cançonetes absurdes i sense gràcia fotent-se dels rivals, etc... Són els Ronceros a la catalana... i a mi, personalment, em fan una ràbia que no puc amb ells. No aporten res a les retransmissions. No hi ha millors periodistes?

És exactament així. El Xavier Valls té una fixació freudiana amb el Mourinho; el Víctor Patsi, cresta de gall, té el do de l’oportunitat a la planta dels peus; el Jordi Grau, bé deixem-ho córrer perquè és el crack de les mitges frases; el Pitxi sembla tenir enveja del triomf del Pep (potser pel seu propi fracàs); i, finalment el gran Soler, a qui ningú escolta des de que per TV3 ens deixen sentir el Puyal, que a vegades sembla un “merengue” reconvertit (és l’únic periodista que usa l’expressió CR9). Ras i curt, una colla de mediocres.