divendres, 23 de març del 2018

Boadella i el circ Dastis & Bros.


Fa uns dies, el senyor Alfonso María Dastis Quecedo, Ministro de Asuntos Exteriores y de Cooperación de España, manifestava la seva preocupació pel “circ” que Carles Puigdemont havia muntat a Brusel·les i amb les seves visites a Dinamarca i Suïssa. Al tal Dastis, que ho va dir amb menyspreu i aire de suficiència carpetovetònica, només voldria recordar-li que el circ és una activitat professional prou sacrificada, on alguns fins i tot s’hi deixen, literalment, la pell. Dit això, el ministre hauria d’estar més preocupat per les xarlotades d’un senil i esperpèntic Boadella, protagonitzant una estupidesa potinera a Waterloo. No parlem ja dels dos guardiacivils bufs desplaçats al mateix lloc per fer el pena davant la policia belga. Em consta que els dos valents van quedar-se literalment en calçotets quan els agents els van manar treure’s els ridículs uniformes, tribanya inclòs. I això que no els va estomacar ningú.
Boadella és un pallasso dolent, que no en sap vaja, que és una vergonya per la professió, ell, que volia que el nomenessin “bufón del reyno”. Però haver de posar-se al nivell de dos pocapenes mal disfressats de caderneres ja és caure baix.
Jo recomanaria al Sr. Dastis Quecedo que no badi, que al pas que anem a Espanya se la coneixerà més pels sapastres aprenents de ruc que no pas pels toros, que ja és dir. I als ciutadans de Waterloo, que cada tarda agafin la cadira i s’asseguin davant d’aquella casa de la seva ciutat i que es preparin a veure, tot sovint, “españolitos del lo, lo, lo...” fent el pena.