dimecres, 2 de juny del 2010

Salvem el planeta?

Aquest senyor que veieu a la fotografia es diu Yann Arthus-Bertrand i és fotògraf. Es dedica a fer uns reportatges fantàstics a cavall d'un helicòpter que després s'emeten per la televisió. I ens renya des de la seva aristocràtica posició. Els seus arguments són invariablement apocalíptics i ens presenta un futur negre i pollós si no fem els deures que ens dicta.
Per fer aquest imponents reportatges utilitza, com he dit, un helicòpter; un giny que consumeix cap a 200 kg de querosè cada hora. No vull parlar dels costos econòmics (ell se'ls deu pagar), sinó dels midiambientals que ell mateix ocasiona. Quant de monòxid genera per a poder esbroncar-nos? No podria fer-ho a peu, o a cavall d'un bon ruc català?
Podria semblar demagògic això que dic, però pensem: quants centenars de milers (potser milions) de salvadors del planeta volen, naveguen, condueixen els seus 4x4, per poder fer les seves aportacions a l'ecologisme?
A casa també en tenim d'aquests: al programa de TV3 "Espai Terra", el bonot del Tomàs Molina també envia l'angelical i ponentina Cori Calero a veure la nostra terra a cavall d'una d'aquestes baluernes voladores.

jaume molsosa