divendres, 16 de setembre del 2016

Can Sepillu

A el nou 9 del Vallès, secció Cromos, hi apareix una notícia sobre Inés Arrimadas referent a una seva visita a la Garriga. Es veu que aquesta deferència rústica la van publicar a la web de Ciudadanos, tot dient que s’havia reunit amb representants locals a... CAN CEPILLO! A la Garriga, capital del modernisme de segona residència, encara es deuen estirar els pèls de l'engonal.
Només aclarir que Manuel Joaquim Raspall i Mayol va ser un arquitecte noucentista deixeble de  Domènech i Montaner i Puig i Cadafalch que va desenvolupar la seva obra al Vallès. La seva mare era de la Garriga, filla de can Mayol de la plaça, un edifici situat fent cantonada entre el carrer dels Banys i la plaça de santa Isabel. El 1903 va reformar-lo i pels habitants del poble es va convertir per sempre més en... can Raspall.

Però, ah! arriben els C’s i en la seva croada bilingüe (o era trilingüe...) no es dignen a mirar-se els desastres del traductor de Google i hi foten sense engaltar can Cepillo, que jo he corregit –irrespectuós com sóc amb la diversitat del país– en can Sepillu, que em sembla més nostrat.