divendres, 26 d’abril del 2019

Qui paga, senyora Lamela?


Al capdavall ha resultat que el Sandro Rosell és innocent de tots els càrrecs que la senyora jutgessa (mida de gènere) Lamela havia instruït. Un  cras error pel que s’ha vist, un evident fracàs d’un personatge a qui se li ha premiat la pífia.
A Sandro Rosell això li haurà costat dos anys de la seva vida tancat entre quatre parets fredes, mentre ella sopava càlidament acompanyada de la seva família. Jo no entenc massa, per no dir gens, com un ésser humà pot robar-li a un altre el temps i quedar-se tan panxa. A mi els remordiments no em deixarien ser feliç mai més, perquè es necessita ser molt miserable per perpetrar una cagarada tan podent i enorme.
Però ara ve la segona part. Rosell pot demandar na Lamela per prevaricació i reclamar una quantitat de diners important per la pèrdua econòmica que li han representat aquests dos anys no podent administrar el seu patrimoni. Cal valorar el dany causat a la família, que durant aquest temps ha hagut de viure sota el pont. Respecte a l’abús de la que se la pot acusar, ja s’encarregaran els seus companys de judicatura de desestimar-ne la demanda –poques professions són tan enormement corporativistes com aquesta– o de jutjar-la amb tanta benvolença que resulti innòcua. Quan a la relació de perjudicis materials, suposant que la querella arribi a bon port, qui es farà càrrec de la pastarrufa que costarà tot plegat? La senyora jutgessa? No amics, pagarà l’Estado, o sigui nosaltres.
Així arribem a la conclusió de que la senyora Lamela ha fet una instrucció de merda que fa plorar els ànecs –un animal que camina sense cap–; que ho ha fet, possiblement, sabent que actuava malament; que per fer aquesta feineta li paguem un sou considerable cada mes; i que quan l’espifia encara li hem de pagar la festa per anar-se’n de nou a sopar amb la família. I tot deixant a part que potser, amb aquella partida fosca a parir de fondos reservados no li hagin donat, encara, una propina por Servicios prestados.
I així anar fent, o anar-hi (ori)nant.