dijous, 7 de gener del 2010

És natural la naturalesa?




















La erupción de un volcán amenaza un paraíso de la biodiversidad de Congo

MEDIO AMBIENTE La lava que escupe el volcán Nyamulagira de la República Democrática de Congo amenaza uno de los paraísos de la biodiversidad mundial: el parque nacional de Virunga.
_____________________________________________________________

A vegades em costa d'entendre alguns titulars dels diaris. Un volcà amenaça la biodiversitat? A veure, un volcà no forma part de la naturalesa? La biodiversitat no és naturalesa? Si responem sí a les dues preguntes, aleshores la naturalesa s'”s'autoamenaça”? S'entén doncs que la naturalesa és destructiva?
En efecte, és natural que un volcà entri en erupció i que, en conseqüència, el seu altíssim poder de destrucció provoqui danys irreparables al seu entorn, immediat o no. Perquè la naturalesa “pren” aquestes decisions? Doncs no les pren, simplement: l'evolució segueix el seu curs i, per molt que ens hi entestem, per molta supèrbia que hi posem, els homes som incapaços d'aturar el curs de l'univers.
Per això quan sento parlar tant de la influència de l'home sobre els grans canvis planetaris, m'entren dubtes del nostre poder real. Al capdavall, quatre dies de llevant tornen la platja on havia estat sempre.


La notícia completa a : http://www.lavanguardia.es/premium/epaper/20100107/53862436253.html